Начин на приготвяне
Изсипваме в купа брашното, добавяме киселото мляко и разбъркваме добре. Когато постигнем хомогенна смес, добавяме и разбитите предварително яйца. Продължаваме да месим, докато се получи лепкаво тесто. Слагаме щипка сол, малко захар и содата. Сладките могат да се пържат веднага!
Загряваме приблизително два пръста олио умерено (не трябва да е много горещо, защото отвътре няма да се изпържат добре).
С помощта на лъжица взимаме от тестото част и я поставяме в тигана. Изисква се обръщане, когато сладките се надуят. Слагат се върху хартия, за де се отцеди мазнината.
Слагаме течния шоколад с капка олио в микровълнова за малко, за да се втечни. Когато сладките са готови, заливаме и поднасяме!