Начин на приготвяне
С помощта на миксер разбиваме яйцата, олиото, захарта и меда до получаването на хомогенна смес. Отделно смесваме брашното, содата и канелата.
След това към сухата смес постепенно добавяме течната и омесваме меко тесто. То не трябва да бъде нито много меко, нито много твърдо - затова брашното е приблизително, започваме с 2 ч.ч. и прибавяме докато е нужно. След като сме приготвили тестото го овиваме с фолио и го оставяме в хладилник за 30 минути.
Готовото охладено тесто разточваме върху набрашнена повърхност и с формички изрязваме меденките. Конкретно нямам формичка сърце и рязах на ръка - затова сърчицата ми са с различна форма. Нарязаните меденки подреждаме в тава - използваме хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.
На водна баня разтопявам млечния шоколад и намазвам вече изстиналите меденки, след това настъргах шоколад отгоре и украсих с звездички. Оставям да стегне в хладилника и нашите медени валентинки са готови!