Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Медени валентинки с шоколадова лазура

Медени валентинки с шоколадова лазура

Медени валентинки с шоколадова лазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Подарете сърцето си на любимия, подарете му даже две, нали все пак дамите винаги да на диета"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. угасена с оцет
  • канела - 1с.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 1 опаковка млечен
  • сърчица - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбиваме яйцата, олиото, захарта и меда до получаването на хомогенна смес. Отделно смесваме брашното, содата и канелата.

След това към сухата смес постепенно добавяме течната и омесваме меко тесто. То не трябва да бъде нито много меко, нито много твърдо - затова брашното е приблизително, започваме с 2 ч.ч. и прибавяме докато е нужно. След като сме приготвили тестото го овиваме с фолио и го оставяме в хладилник за 30 минути.

Готовото охладено тесто разточваме върху набрашнена повърхност и с формички изрязваме меденките. Конкретно нямам формичка сърце и рязах на ръка - затова сърчицата ми са с различна форма. Нарязаните меденки подреждаме в тава - използваме хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.

На водна баня разтопявам млечния шоколад и намазвам вече изстиналите меденки, след това настъргах шоколад отгоре и украсих с звездички. Оставям да стегне в хладилника и нашите медени валентинки са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: