Торта Лазур

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Торта Лазур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 4 - 5 опаковки
  • захар - 2 с.л.
  • кафе - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • За крема
  • захар - 6 с.л.
  • жълтъци - 4 бр.
  • кафе - 1 к.ч. сварено
  • масло - 2 пакетчета краве
  • За украсата
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете бишкотите напречно на половинки. Потапяйте всяко парче в млякото, смесено със захарта и кафето, намазвайте с крем и нареждайте парчетата изправени в чиния, като започнете от средата.

Завършете последния ред, нареждайки бишкотите с изпъкналата страна навън, без да ги намазвате с крем.

Останалият крем разстелете върху тортата и я украсете с шприцована сметана или нискокалорично масло, разбито на пяна със захар на вкус.

Кремът се приготвя по следния начин: Жълтъците, кафето и захарта се варят на водна баня 5 минути при непрекъснато разбъркване.

Докато сместа изстива, бъркайте от време на време, за да не хване коричка. Изстиналият крем се смесва с разбитото на пяна масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: