Начин на приготвяне
Заливаме овесените ядки с горещото мляко и ги оставяме да набъбнат и омекнат. Когато това стане добавяме яйцата и меда и разбъркваме добре.
Смиламе семките на брашно и ги смесваме с бакпулвера и канелата. Към тях добавяме яйчената смес и разбъркваме.
Изсипваме сместа в тортена форма с диаметър 25-26 см, като покриваме дъното и с хартия за печене. Печем на 180 градуса с вентилатор за около 20 минути.
Обелваме и изчистваме ябълките от семките, след което ги настъргваме. Към тях прибавяме пудрата захар и канелата и всичко разбъркваме добре. Покриваме с фолио за съхранение и слагаме сместа в хладилника.
В отделна купа смесваме цеденото мляко, сметаната и меда и разбъркваме много добре.
Когато извадим готовият блат го оставяме да се охлади. След това слагаме ябълковата смес, като притиснем добре с лъжица и накрая заливаме с крема.
Оставяме тортата за около 2 часа в хладилника да се стегне, след което поръсваме с какао и връщаме отново в хладилника за 1 нощ.