Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Руска торта от овесени ядки

Руска торта от овесени ядки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска торта от овесени ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • вода - 4 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 70 г
  • масло - 2 с.л.
  • орехи - 50 г
  • сладко - 150 г ягодово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Овесените ядки се запичат на сух тиган до златисто. Жълтъците и половината захар се смесват с врялата вода и всичко се разбива до гъста пяна.

Белтъците се разбиват на сняг, добавя се останалата захар и се смесват с жълтъците. В тази смес при непрекъснато бъркане се добавят брашното и три четвърти от овесените ядки.

В тавичка, намазана с масло, се излива сместа и се пече на 240 градуса до златисто.

Изпеченият блат се вади от тавата, охлажда се, разрязва се на две по дължина и се намазва със сладкото. Тортата се украсява със сладко и се поръсва с натрошените орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: