Гъби с ориз по нашенски

ВаленаВаленаНовак
28/03/2012
"Забравете за италианското ризото, пригответе си гъби с ориз по нашата рецепта!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113 689
  • Преглеждания за месеца1969
  • Преглеждания за седмицата398
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените и нарязани при нужда печурки запържете за кратко в сгорещеното масло. Добавете накълцания лук, а след малко и ориза.

Бъркайте, докато оризът се запържи. Долейте разтворения в топлата вода гъбен бульон.

Оставете ястието да се готви около 10-15 минути, като разбърквате периодично.

Щом оризът попие добре течността, добавете ситно накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Снемете от котлона, сложете капака и оставете за 10 минути така, преди да поднесете.

Рейтинг

5 19
4 9
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Ilian Peichev
Ilian Peichev
31.05.2019 19:02
Стана отлично и много бързо. Аз не слагах лук и магданоз и вместо гъбен бульон сложих гъбена супа.
0
0
Цветелина
Цветелина
28.11.2014 20:37
Супер се получи
1
0
Мони
Мони
15.12.2013 15:17
невероятно бързо и вкусно
7
3