Начин на приготвяне
Накисвате зеленчуците във вряла вода да набъбнат, вадите, изцеждате и оставяте да се охладят. Накисвате ориза да се надуе за 20 минути, изцеждате водата и изсипвате в дълбока купа.
Към него добавяте ситно накълцаните лук, чесън, кайма и всички подправки плюс зехтина и соса от нар. Всичко се омесва на сурово.
Меси се много добре поне 5 мин. Пълнят се с лъжичка, нареждат се в тенджера едно до друго. Заливат се с вода и се оставят да поврат на тих огън.
Когато наведете тенджерата и не виждате повече вода, значи долмата ви е готова. Сервира се с кисело мляко.
Внимание! ! Това ястие е специфично с пикантния си вкус! Не се препоръчва за хора с болен стомах!
Приятен апетит!
Коментари
Поздрав !