Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани със зеленчуци и яйца

Пълнени патладжани със зеленчуци и яйца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пълнени патладжани със зеленчуци и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава кромид, по - голяма
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги подсушете, почистете ги без да ги белите и ги разполовете. Издълбайте вътрешността, посолете ладиите и ги оставете под наклон за 20-30 минути. След това пак ги измийте и подсушете.

През това време накълцайте вътрешността им и я запържете заедно със ситно нарязаните моркови, лук, чесън. Оставете запържените зеленчуци да се охладят и добавете към тях нарязаните на ситно чушки и домата, подправките на вкус и скълцания магданоз.

Накрая разбъркайте със сиренето и яйцата. Напълнете патладжаните с плънката, като ги подреждате в подмазнена тава, в която може да долеете чаша вода. Сложете ги да се изпекат в предварително загряна умерена фурна, докато хванат приятен загар (за около 45 минути).

По желание може накрая да поръсите с кашкавал и да ги запечете отново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светулка
Светулка
Страхотна рецепта!Не съм почитател на патладжана, но тази рецепта ми влиза в любимите вегетариански ястия и в менюто за гости. Благодарности от сърце!!!
09.08.2013 03:44
1
Елена Драганова
Елена Драганова
Да,рецептата е трудоемка, но си заслужаваше !!! Обрах овациите на цялата рода!!!
29.07.2013 11:07
2