Торта Мока сърце

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Торта Мока сърце
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато пораснеш разбираш, че вместо нечие сърце винаги е за предпочитане торта Мока сърце в хладилника"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 180 г
  • масло - 180 г
  • кафе - 4 ч.л. инстантно
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 10 г
  • пудра захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • гореща вода - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта с миксер. Добавя се 80 г от мекото масло и 2 с.л. нес кафе, размито с 2 ч.л. гореща вода, щипка сол и брашното, размесено с бакпулвера.

Кексовото тесто се изпича в 22 см форма сърце с ринг на 170 градуса за 45 мин.

Крем:

Останалото меко масло се разбива с пудрата захар. Добавя се 2 ч.л. нес кафе, размито с 2 ч.л. гореща вода.

Изстиналият блат се разрязва на 2 части.

Блатовете се сиропират с подсладено прясно мляко и се намазват с крем.

Отгоре и по борда също се измазва с крем.

Украсява се с разтопен шоколад, като се чертаят линии с лъжичка.

За ефект - 2 ягоди, нарязани на 4.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: