Начин на приготвяне
В кръгла форма сложете хартия за печене. Разбийте маслото с пудрата захар до получаване на гладка смес. Разбийте яйцата едно по едно, като постепенно прибавяте брашно. Смесете всичко до получаване на хомогенна смес. Прехвърлете половината от тестото в друга купа и смесете с есенцията кафе. Другата смес се разбърква с какаото и водата.
С помощта на лъжица двете смеси се изсипват във формата и внимателно се разбъркват и се запичат в предварително загрята на 160 градуса за около 1 час. Оставете да се охлади, извадете от формата и изчакайте до пълното охлаждане.
За да направите глазурата, разбийте маслото и го смесете с половината захар. Прибавете жълтъка и 1 с.л. от есенцията кафе. Разбийте останалата захар с есенцията и ги смесете с глазурата, за да придадете пухкава консистенция.
Напълнете сместа за глазура в шприц и щприцовайте върху тортата.