Торта Шоколадово сърце

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Торта Шоколадово сърце
Снимка: Emilia Krumova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"За рожден ден или просто за да покажете на някого колко го обичате - подарете му торта Шоколадово сърце, приготвена лично от вас"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет, с масло
  • пудинг - 3 бр. шоколадов
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • сметана - 1 пакет, суха
  • вода
  • шоколад - шоколадови сърца, за украса
  • цветни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме формата, в която ще правим тортата, и я облепваме със стреч фолио.

Слагаме на котлона прясното мляко със захарта, от което сме отделили 200 мл.

През това време, докато то заври, си приготвяме пудинга. В купичка изсипваме трите пудинга и бавно прибавяме прясното мляко, като непрекъснато разбъркваме, докато стане хомогенна смес.

Когато млякото е почти завряло, изключваме котлона и при непрекъснато разбъркване добавяме пудинга. Махаме от котлона и започваме да сглобяваме тортата.

Най-отдолу изсипваме от готовия пудинг, след него подреждаме бисквити, следва пак пудинг и отново - бисквити. Така ги редуваме до изчерпване на продуктите.

Завършваме с пудинг и поставяме в хладилника за 3-4 часа. След това взимаме бисквитената торта и я обръщаме върху подходяща чиния.

Махаме фолиото и украсяваме със сметаната, която разбиваме с водата. Най-отгоре поставяме шоколадовите сърца и шарени пръчици. Тортата Шоколадово сърце е готова.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: