Начин на приготвяне
Първо приготвяме формата, в която ще правим тортата, и я облепваме със стреч фолио.
Слагаме на котлона прясното мляко със захарта, от което сме отделили 200 мл.
През това време, докато то заври, си приготвяме пудинга. В купичка изсипваме трите пудинга и бавно прибавяме прясното мляко, като непрекъснато разбъркваме, докато стане хомогенна смес.
Когато млякото е почти завряло, изключваме котлона и при непрекъснато разбъркване добавяме пудинга. Махаме от котлона и започваме да сглобяваме тортата.
Най-отдолу изсипваме от готовия пудинг, след него подреждаме бисквити, следва пак пудинг и отново - бисквити. Така ги редуваме до изчерпване на продуктите.
Завършваме с пудинг и поставяме в хладилника за 3-4 часа. След това взимаме бисквитената торта и я обръщаме върху подходяща чиния.
Махаме фолиото и украсяваме със сметаната, която разбиваме с водата. Най-отгоре поставяме шоколадовите сърца и шарени пръчици. Тортата Шоколадово сърце е готова.
Добър апетит!