Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Лесен японски чийзкейк

Лесен японски чийзкейк

КалинаКалина
Новак
10733657
22/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Вкусни идеи от японската кухня - опитайте този разкошен сладкиш и да не забравите да се похвалите с вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 8 бр.
  • белтъци - 13 бр.
  • крема сирене - 100 г (безсолно)
  • мляко - 130 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 60 г
  • нишесте - 60 г
  • захар - 130 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 160°С.

Млякото, маслото и крема сиренето се затоплят заедно котлона на средна топлина, след което се разбиват с бъркалка и се оставят да изстинат. Добавят се жълтъците и се разбърква добре.

Брашното и нишестето се пресяват и се добавят.

Белтъците се разбиват на сняг в отделна купа, след което се добавя захарта и сместа се разбива още малко.

Белтъчената смес се добавя на четвъртинки към жълтъчната, като се бърка много внимателно.

Намаслете кръгла форма за печене с диаметър 20 см и покрийте дъното и стените и с хартия за печене.

Изсипете сместа вътре и печете на водна баня за около половин час на 160°С и после около 55 мин на 135°С, докато сладкишът удвои височината си.

Оставете чийзкейка напълно да изстине в печката, иначе ще спадне.

Поръсва се с пудра захар.

Лесният японски чийзкейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: