Суджук Асорти

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
544
4
15/02/2017
"Най-вкусният суджук се прави задължително с няколко вида месо, но е двойно по-вкусен, когато се хапва с компанията на приятели "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 893
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 10 кг
  • телешко месо - 10 кг
  • магарешко месо - 5 кг
  • конско месо - 5 кг
  • черен пипер - 2 пакетчета млян
  • кимион - 1 пакетче
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 7 с.л. без връх
  • чубрица - около 50 г
  • сминдух - 2 с.л.
  • телешки черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четирите вида месо се смилат на кайма и се омесват хубаво. Препоръчително е, ако свинското не е много мазно, да се сложи и малко сланина, иначе става много сух суджукът.

След като е смляно месото, се слагат подправките и се обърква да се разнесат навсякъде. Количеството на подправките подлежи и на промяна - то е според вкуса на всеки.

Смляното месо и вече обърканите подправки се оставят да починат и да си смесят вкусовете около тридесет минути. След това се пълни в телешките черва.

Когато е готово напълнено месото, се навързва на малки суджучета с големина около 20 см. Във всеки край до кончето се прави с игла по една малка дупка да излезе въздухът.

Закачат се да съхнат на проветриво място. След 5-6 дни, като завяхнат, се разкачат и един по един се притискат с точилка и отново се закачат. След това се разточват през 2 дни.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар