Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Плодова салата»Житна салата с ябълка, стафиди и ядки

Житна салата с ябълка, стафиди и ядки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Житна салата с ябълка, стафиди и ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Казахме салата, но това не е обикновена салата, която да поднесете с ракията, а една здравословна алтернатива на закуската или вечерята"

Необходими Продукти

  • жито - 50 г
  • ябълки - 1 бр. малка
  • стафиди - 1 с.л.
  • лешници - 1 с.л. смлени (може орехи или бадеми) - оставят се 2 - 3 ядки цели за гарниране
  • мед - 1 с.л.
  • ванилия - или настъргана на ситно лимонова кора за аромат
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се сварява много добре, отцежда и измива.

Ябълката се обелва, настъргва се на едро ренде и се прибавя към изстиналото жито. Добавят се стафидите, смлените ядки, лимоновата кора или ванилията. Обърква се всичко и се слага в купичка.

Житната салата се декорира с резенчета ябълка, ядки, мед и малко канела.

Десерт или закуска - решете сами!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: