Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Салата от солена скумрия

Салата от солена скумрия

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Салата от солена скумрия
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сега забелязваме, че сме забравили най-важната съставка на тази салата - студената бира, без която в никакъв случай не бива да я поднасяте"

Необходими Продукти

  • солена скумрия - 1 бр.
  • оцет - 1 к.ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр. сварени
  • яйца - 2 бр. сварени
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • оцет - на вкус
  • майонеза - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата и я измиваме добре. След това я накисваме в оцета за 3-4 часа.

След това обелваме кожата и я нарязваме на парченца. Слагаме я в голяма купа и добавяме нарязаните на парчета картофи, лук и краставички.

Подправяме със сол и добавяме горчицата, олиото, оцета и черния пипер.

Разбъркваме всичко много добре и добавяме майонезата.

Отново разбъркваме и я слагаме в чиния. Украсяваме картофената салата с предварително сварени яйца, маслини и наситнен магданоз.

Салатата от солена скумрия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: