Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Рибна салата със скумрия и нахут

Рибна салата със скумрия и нахут

Рибна салата със скумрия и нахут
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Опитайте нещо ново, различно и екзотично с познатата скумрия."

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва (400 г)
  • риба - 1 бр. скумрия
  • чушки - 3 бр. печени
  • лук - 1 глава
  • маслини - 10 бр. зелени
  • магданоз - 3 - 4 стръкчета
  • зехтин
  • лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата.

Изпечете скумрията на скара.

Обезкостете я и месото накъсайте на късчета.

Сложете я в купа и към нея добавете отцедения от водата нахут.

Нарежете печените и обелени чушки на парчета, маслините на кръгчета а лука на ивици.

Сложете и тях в купата.

Поръсете с нарязан на дребно пресен магданоз и овкусете рибната салата със зехтин, лимонов сок и сол на вкус.

Разбъркайте добре всички продукти и сервирайте готовата рибна салата със скумрия и нахут по гръцки с резенчета лимон и питие по ваш вкус.

Рибна салата със скумрия и нахут е любима вкусотия от гръцката кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: