Хляб

teodorateodora
Новак
21
92
24
38
17/02/2017
"Казваме НЕ на хляба в магазина и избираме да даваме най-доброто на семействата си - този страхотен домашен хляб "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 714
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/.

2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато спре да лепне - измесете;

3. Поставете да ферментира (втаса) за 30 мин при 35 градуса;

4. Оформете хляба по ваше желание (кръгъл, продълговат, нарязан в желаната форма), намажете с разбит жълтък смесен с 1 с.л. прясно мляко и малко сол, оставете да ферментират още 30 минути при 35 градуса;

5. Намажете повторно, поръсете със семена по желание;

6. Печете при 170 градуса за 15 минути и при 160 градуса още 10 -15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Божилова
Рецептата е много точна и добра.Хлябът стана много вкусен.
0
0