Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тричав хляб

Тричав хляб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Тричав хляб1 / 2
22/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • овесени трици - 10 с.л.
  • пшенични трици - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 60 мл (0, 1%)
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1/3 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена или чубрица
  • семки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата хубаво с миксера и добавете постепенно триците, млякото с разбития в него бакпулвер, солта и мащерката или чубрицата. По желание добавете някакви семена.

Оставете забърканата смес да престои за 15 минути на стайна температура. Сипете сместа за тричения хляб в продълговата форма, застлана с хартия за печене.

Сложете хляба да се пече за около 30 минути в загряна на 180-190 градуса фурна. Оставете го във формата за 10 минути, след това извадете и нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: