Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо с бяло вино и коняк

Говеждо с бяло вино и коняк

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Говеждо с бяло вино и коняк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Говеждото месо е капризно, затова го приготвяме с два вида алкохол - и ни се получава великолепно"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 2 кг от бут
  • лукчета - 500 г малки
  • моркови - 500 г
  • масло - 125 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • коняк - 1 к.ч.
  • телешки бульон - 1 кубче
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • за марината
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • керевиз
  • магданоз
  • пащърнак
  • щипка кимион
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите за марината без вегетата и кимиона. С тях натриваме месото и го поставяме в марината. Престоява така 24 часа, като няколко пъти го обръщаме в марината.

След като го извадим, го отцеждаме и запържваме в маслото. Изваждаме го в чиния и поливаме с коняка. Запалваме и оставяме, докато конякът гори.

След това връщаме месото в маслото и добавяме 1 ч.ч. телешки бульон и 1 ч.ч. вино. Добавяме дафиновите листа и черния пипер и задушаваме под капак за около 30 мин.

След това прибавяме нарязаните на ивици моркови, обелените лукчета, захарта, сол на вкус и ако е необходимо - още 1 ч.ч. бульон. Варим до готовност на месото.

Разбиваме в останалото вино брашното, прибавяме към готовото ястие и поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: