Начин на приготвяне
Приготвяме нишестето според указанията. Двата пакета нишесте се разтварят в 200 мл мляко и се добавят към врящото мляко, което е 1.2 л със захар 200 г, която се е разтворила. Бърка се непрекъснато с тел, докато се сгъсти.
Течният шоколад се разтопява предварително, ако имате микровълнова, го пускате за 1 мин., ако нямате - на водна баня на котлона.
В форма сърце нареждаме един ред от кръглите бишкоти. Отгоре покриваме добре с ваниловото нишесте, поръсваме с кокосови стърготини и слагаме малко от течния шоколад с лъжица.
На втори ред отново се нареждат бишкоти, залива се с нишесте, поръсва се с кокосови стърготини и течен шоколад.
Финализира се с ред бишкоти, нишесте отгоре. Обилно поръсваме с кокосови стърготини, нареждаме бишкоти по края, за да очертае сърцевидната форма, добавяме конфети под формата на ръце и с лъжица правим шарки с разтопения шоколад върху бишкотената торта.
Ако се е втвърдил, отново трябва да се разтопи.
Тортата Сърце с ванилови бишкоти е готова.