Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта Сърце с ванилови бишкоти

Торта Сърце с ванилови бишкоти

Валя ВъловаВаля Вълова
Новак
31311
Торта Сърце с ванилови бишкоти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Знаете ли колко ви обичаме - колкото ей такава торта с ванилови бишкоти"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет кръгли ванилови
  • нишесте - 2 бр. с аромат ванилия
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1.4 л
  • кокосови стърготини - 200 г
  • течен шоколад - 300 г
  • конфети - 30 г сърце на Д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме нишестето според указанията. Двата пакета нишесте се разтварят в 200 мл мляко и се добавят към врящото мляко, което е 1.2 л със захар 200 г, която се е разтворила. Бърка се непрекъснато с тел, докато се сгъсти.

Течният шоколад се разтопява предварително, ако имате микровълнова, го пускате за 1 мин., ако нямате - на водна баня на котлона.

В форма сърце нареждаме един ред от кръглите бишкоти. Отгоре покриваме добре с ваниловото нишесте, поръсваме с кокосови стърготини и слагаме малко от течния шоколад с лъжица.

На втори ред отново се нареждат бишкоти, залива се с нишесте, поръсва се с кокосови стърготини и течен шоколад.

Финализира се с ред бишкоти, нишесте отгоре. Обилно поръсваме с кокосови стърготини, нареждаме бишкоти по края, за да очертае сърцевидната форма, добавяме конфети под формата на ръце и с лъжица правим шарки с разтопения шоколад върху бишкотената торта.

Ако се е втвърдил, отново трябва да се разтопи.

Тортата Сърце с ванилови бишкоти е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: