Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Много пухкав сладкиш с круши

Много пухкав сладкиш с круши

редакция:
Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Много пухкав сладкиш с круши1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Този сладкиш е специално за вас - опитайте го, почерпете приятели и дайте един лайк за майстора, който го предложи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • круши - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 3 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете круши се обелват и настъргват на едрото ренде за тестото.

Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта много добре до побеляване.

Смесете бакпулвера с киселото мляко и разбъркайте щом шупне, след което добавете към яйцата.

Прибавете на струйка олиото, като продължавате да разбивате на по-ниска степен, а накрая прибавете и пресятото брашно.

Двете настъргани круши и ванилията се прибавят към сместа, като се разбърква с лопатка.

Изсипете сместа в тавичка с диаметър около 28-30 см с незалепващо покритие или със застлана хартия за печене.

Върху сместа безразборно подредете другите две круши, които предварително сте нарязали на тънки резени. Поставете резенчетата отгоре, без да ги натискате. Поръсете крушите с две пълни супени лъжици кафява захар.

Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути.

Охладения плодов сладкиш поръсете леко с пудра захар.

Много пухкавият сладкиш с круши е готов.

В сезона на крушите опитай непременно и тези поширани круши, някой от нашите вкусни сладкиши с круши или този разкошен пай с круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз прецедих малко крушите, защото пуснаха много сок. Брашното ми беше 2,5 чаши, но добавих 2 пакетчета кокосови стърготини, те обират излишната влага. Изпече ми се за 35 минути в правоъгълна тавичка от едно време на вентилатор. Много зависи от чашата, която ползвате.
14.11.2024 18:42
Анонимен
Анонимен
Моят стана перфектен, но внесох две
14.11.2024 18:39
Анонимен
Анонимен
Надигна се, изглеждаше перфектен, след като го извадих слегна и е глетав. Чудно.
12.11.2023 17:31
Анонимен
Анонимен
Моят сладкиш се надигна, но отвътре остана глетав - дори след печене от над час на 180 гр.
01.07.2023 14:54
Анонимен
Анонимен
Моят сладкиш не се наде и стана клисав ?
15.11.2022 19:48