Начин на приготвяне
Двете круши се обелват и настъргват на едрото ренде за тестото.
Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта много добре до побеляване.
Смесете бакпулвера с киселото мляко и разбъркайте щом шупне, след което добавете към яйцата.
Прибавете на струйка олиото, като продължавате да разбивате на по-ниска степен, а накрая прибавете и пресятото брашно.
Двете настъргани круши и ванилията се прибавят към сместа, като се разбърква с лопатка.
Изсипете сместа в тавичка с диаметър около 28-30 см с незалепващо покритие или със застлана хартия за печене.
Върху сместа безразборно подредете другите две круши, които предварително сте нарязали на тънки резени. Поставете резенчетата отгоре, без да ги натискате. Поръсете крушите с две пълни супени лъжици кафява захар.
Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути.
Охладения плодов сладкиш поръсете леко с пудра захар.
Много пухкавият сладкиш с круши е готов.
В сезона на крушите опитай непременно и тези поширани круши, някой от нашите вкусни сладкиши с круши или този разкошен пай с круши.
Коментари