Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сочен сладкиш с много ябълки

Сочен сладкиш с много ябълки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Сочен сладкиш с много ябълки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 8с Видео
26/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусен сладкиш с много ябълки се прави - това е истината"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • брашно - 70 г
  • кафява захар - 50 г
  • краве масло - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимонов сок - 30 мл
  • канела - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете от сърцевината ябълките. Нарежете ги с помощта на ренде на тънки кръгчета или резени. Както ви е по-лесно.

Сложете ябълките в купа, полейте ги със сока на половин лимон, поръсете с щипка канела и 1-2 с.л. кафява захар. Объркайте добре.

С миксер разбийте яйцата с 50 г кафява захар, докато станат на пяна. На тънка струйка излейте прясното мляко и разтопеното и леко охладено краве масло.

На порции прибавете брашното.

Излейте сместа при ябълките и хомогенизирайте добре всичко.

Застелете форма (20 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете в нея ябълките и течноста. Ако желаете, може да ги подредите по редове.

Поразтръскайте леко формата. Изпечете ябълковия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар или около 30-35 мин.

Извадете готовия сочен сладкиш с много ябълки от фурната, освободете от ринга и прехвърлете на решетка, за да се охлади.

Поръсете сладкиша с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александрина Константинов
Александрина Константинов
Страхотен сладкиш! Определено ще става любимец у дома ?
06.01.2024 16:16
Анонимен
Анонимен
Брашното не е ли малко ,или е Ок ,за да стане сочен сладкиша
21.05.2022 18:14
1
Дони Ники
Дони Ники
Уникално вкусно!
27.04.2022 22:38
Анонимен
Анонимен
Страхотен! Бързо лесно вкусно!
27.02.2022 13:48
Анонимен
Анонимен
Направих го. Много е свеж и вкусен и не е труден за правене. Благодаря за рецептата!
12.09.2021 04:35