Начин на приготвяне
Обелете и почистете от сърцевината ябълките. Нарежете ги с помощта на ренде на тънки кръгчета или резени. Както ви е по-лесно.
Сложете ябълките в купа, полейте ги със сока на половин лимон, поръсете с щипка канела и 1-2 с.л. кафява захар. Объркайте добре.
С миксер разбийте яйцата с 50 г кафява захар, докато станат на пяна. На тънка струйка излейте прясното мляко и разтопеното и леко охладено краве масло.
На порции прибавете брашното.
Излейте сместа при ябълките и хомогенизирайте добре всичко.
Застелете форма (20 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете в нея ябълките и течноста. Ако желаете, може да ги подредите по редове.
Поразтръскайте леко формата. Изпечете ябълковия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар или около 30-35 мин.
Извадете готовия сочен сладкиш с много ябълки от фурната, освободете от ринга и прехвърлете на решетка, за да се охлади.
Поръсете сладкиша с пудра захар.
Ако имаш ябълки под ръка, опитай и нашия ябълков пай или този страхотен домашен ябълков оцет.
Коментари