Копривена супа с картофи

18/02/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818211
"Приготвим ли първата си за годината копривена чорбица, знаем със сигурност, че пролетта е дошла А вие си запишете рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 211
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • коприва - 400 г
  • лук - 1 глава стар
  • лук - 2 стръка пресен
  • домати - 5 с.л. консервирани
  • ориз - 1/2 ч. ч.
  • картофи - 1 голям
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • морска сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданозeни дръжки - 2 с.л.
  • магданозени листа - 1 с.л.
  • кисело мляко - около 200 г
  • яйце - 1 цяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

През зимата използвам замразена коприва, но ако използвате прясна, след като я изчистите и измиете, я попарете във вряла вода, като поври 2-3 минути, я отцедете и след като изстине, нарежете на ситно.

В горещото олио се слага почистеният, измит и нарязан на ситно стар и пресен лук (може и замразен). Веднага се прибавя оризът, 2 ч. ч. вода, морската сол, черният пипер, магданозените дръжки и копривата.

Разбърква се от време на време и ако има нужда, се прибавя периодично по малко вода. След 10 минути се прибавя обеленият, измит и нарязан на ситни кубчета картоф.

5-6 минути преди да стане готова супата, се слагат доматите и се залива с вода - толкова, колкото желаете - някой предпочитат по-рядка, а други по-гъста супа.

След завиране нека супата поври 3-4 минути. Поръсва се с нарязани на ситно магданозени листенца. Застройва се с разбитите кисело мляко и яйце, като внимаваме застройката да не се пресече.

Супата може да се консумира като добавите лютичко, оцет или лимон, лъжица кисело мляко или малко натрошено сирене.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар