Начин на приготвяне
Пилешкото месо нарежете на жулиени и овкусете със солта, пипера и полейте със сока от лимона. Престоява за час в хладилник.
Нарежете гъбите на шайби, киселите краставички на жулиени.
Запържете пилешкото месо и прехвърлете в глинен съд. В кравето масло запържете гъбите и прехвърлете върху месото. Към месото и гъбите прибавете краставичките и нарязаните зелени маслини.
В подходящ съд смесете двата вида сметани, прибавете топеното сирене, бялото вино и разбийте до получаване на гладка смес. Ако сместа е гъста, може да разредите с чаша бульон или вода.
Прехвърлете в гювеча. Овкусете с пипера. Настържете кашкавала върху ястието и печете във фурна 20 мин до смесване на ароматите.
Украсете ястието с кисели краставички и зелени маслини. Поднесете с пълнозърнести хлебчета и задължително с бяло вино! Вкусно да ви е!
Пилето жулиен с топено сирене и зелени маслини е страхотно.