Начин на приготвяне
Разбийте захарта с жълтъците до побеляване. Добавете пресятото с бакпулвера брашно, настърганите ябълки, рома и ванилията. Накрая объркайте внимателно сместа с разбитите на твърд сняг белтъци.
Сипете тестото в намазнена и леко набрашнена тавичка и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Готовият блат се охлажда за 10-15 минути и се разрязва на 2 отделни блата.
Сметаната се разбива до пухкав сняг. Сложете 1 блат в подходящ поднос, намажете със сметана, наредете тънки резени плодове по избор, сложете втори блат и покрийте цялата торта обилно и равномерно със сметана.
Отгоре направете украса от нарязани на филийки плодове, а отстрани полепете сладкарски шарени стърготини.
Коментари
Аз в момента я правя и не се получава правилно, та чак я преправям.