Торта Белисима

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Торта Белисима
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Страхотна торта в осем лесни стъпки, който се приготвя за нула време И да, трябва да се изчака 4 часа, за да стегне, но си струва всяка секунда търпение"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бишкоти - 10 - 12 бр.
  • вода - 150 мл
  • захар - 80 г
  • ликьор - - 50 мл по избор (сладък )
  • какао - 2 с.л.
  • За крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 300 мл
  • бял шоколад - 150 г
  • захар - 30 г
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • За украса
  • черен шоколад - 50 г
  • дулсе де лече - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за сиропчето и ги поставете на котлона, докато сместа заври.

През това време наредете на дъното на тавичка бишкотите на два реда. Залейте с готовия сироп.

Крема приготвяме, като затопляме прясното мляко и през това време разбиваме до побеляване жълтъците със захарта.

Без да спираме да бъркаме (с миксер), наливаме млякото на тънка струйка при жълтъците. Връщаме на котлона на много тих огън (! ) и бъркаме, докато леко се сгъсти.

Натрошаваме белия шоколад и го слагаме при крема. След като се разтопи, отстраняваме от котлона и слагаме желатина (разтворен в малко студена водичка, или както е според указанията на пакетчето). Разбъркваме добре и оставяме сместа леко да се поохлади.

Разбиваме сметаната на сняг и я прибавяме малко по малко към поохладения (но в никакъв случай изстинал) крем. Бъркаме внимателно с въртеливи движения до цялостното интегриране на сметаната.

Изсипваме сместа върху напоените бишкоти. След като изстине, трябва да се остави в хладилник за минимум 4 часа (това е най-трудната част )

Украсете, като настържете с нож черния шоколад върху готовата бишкотена торта и по ръбовете шприцовайте сметана или дулсе де лече.

Тортата Белисима е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Белият шоколад е 150 грама, по погрешка съм написала мл, за което се извинявам!!
18.02.2017 17:29