Начин на приготвяне
Нарязваме на кубчета лука и моркова, задушаваме на тиган в мазнина. Добавяме каймата от мляно месо и разбъркваме до нейното наситняване и запичане.
Поръсваме с черен пипер, къри и червен пипер, бъркаме. Добавяме доматите и стриваме 2-3 скилидки чесън и поръсваме с босилек и риган. Оставяме да къкри на бавен огън.
В тенджера слагаме вода до над половината на съда. Изчакваме за заври и слагаме малко зехтин във водата и една супена лъжица сол. Слагаме спагетите, без да ги чупим, огъваме и т.н. Оставяме ги сами да се спуснат във врящата вода. Варим 6-7-8 мин според указанието на пакета. Но не повече от 8 мин.
След това изцеждаме пастата и сервираме в дълбоки чинии. Поливаме със сос Болонезе и настъргваме пармезан едро.
Сервираме с чаша бяло или червено вино!