Класически Спагети Болонезе

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Новак
11
46
25
41
19/02/2017
"Сега разбирате ли защо цял свят е полудял по тези спагети - вълшебни са, трябва непременно да ги опитате"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 935
  • Преглеждания за месеца4494
  • Преглеждания за седмицата2086
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на кубчета лука и моркова, задушаваме на тиган в мазнина. Добавяме каймата от мляно месо и разбъркваме до нейното наситняване и запичане.

Поръсваме с черен пипер, къри и червен пипер, бъркаме. Добавяме доматите и стриваме 2-3 скилидки чесън и поръсваме с босилек и риган. Оставяме да къкри на бавен огън.

В тенджера слагаме вода до над половината на съда. Изчакваме за заври и слагаме малко зехтин във водата и една супена лъжица сол. Слагаме спагетите, без да ги чупим, огъваме и т.н. Оставяме ги сами да се спуснат във врящата вода. Варим 6-7-8 мин според указанието на пакета. Но не повече от 8 мин.

След това изцеждаме пастата и сервираме в дълбоки чинии. Поливаме със сос Болонезе и настъргваме пармезан едро.

Сервираме с чаша бяло или червено вино!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христо Славейков
Рецептата е хубава и подробна!
0
0
Потребител#179873
Различните типове спагети имат различно време за сваряване дори “ал денте“ и затова не може да се каже, че трябва да се варят не повече от 8 мин. Същото се отнася за макароните.
Когато се варят италиански макарони или спагети не се слага в никакъв случай олио при варенето.
11
0