Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически Спагети Болонезе

Класически Спагети Болонезе

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Новак
119721
Класически Спагети Болонезе9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сега разбирате ли защо цял свят е полудял по тези спагети - вълшебни са, трябва непременно да ги опитате"

Необходими Продукти

  • мляно месо - 600 г
  • спагети - 1 пакет италиански
  • зехтин
  • лук
  • морков
  • чесън на вкус
  • домати - 600 г консерва домашни или доматено пюре
  • пармезан
  • сол
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на кубчета лука и моркова, задушаваме на тиган в мазнина. Добавяме каймата от мляно месо и разбъркваме до нейното наситняване и запичане.

Поръсваме с черен пипер, къри и червен пипер, бъркаме. Добавяме доматите и стриваме 2-3 скилидки чесън и поръсваме с босилек и риган. Оставяме да къкри на бавен огън.

В тенджера слагаме вода до над половината на съда. Изчакваме за заври и слагаме малко зехтин във водата и една супена лъжица сол. Слагаме спагетите, без да ги чупим, огъваме и т.н. Оставяме ги сами да се спуснат във врящата вода. Варим 6-7-8 мин според указанието на пакета. Но не повече от 8 мин.

След това изцеждаме пастата и сервираме в дълбоки чинии. Поливаме със сос Болонезе и настъргваме пармезан едро.

Сервираме спагетите Болонезе с чаша бяло или червено вино!

Ако сте почитатели на италианската кухня, опитайте и рецептите за спагети Карбонара или лазаня Болонезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

nadia
nadia
Идеална е рецептата! Кърито е страхотна идея и се получава много добре?
12.06.2024 00:53
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Не е зле рецептата, за спагетите е много относително колко и как да се варят, но като цяло соса е горе долу добре ..
07.06.2024 17:23
Анонимен
Анонимен
Много са хубави?
02.01.2024 19:42
Анонимен
Анонимен
Кърито и показа тъмната страна! :D
19.06.2023 10:55
5
Нели
Нели
Авторката се шегува с болонезето! Кулинарно престъпление
12.06.2023 19:21
2
2
Анонимен
Анонимен
Рецептата е майтап. Чесън, червен пипер, къри, риган.. ми не се слагат..майтап е това. Къде е виното, млякото..
26.09.2022 18:17
5
2
Анонимен
Анонимен
Къри в болонезе е извращение.
10.07.2022 20:54
10
1
Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
29.04.2022 21:33
2
Анонимен
Анонимен
КЪРИ!!!
21.01.2022 23:23
8
1
Анонимен
Анонимен
Няма нищо общо с класическото болонезе...
23.07.2021 23:13
9
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е хубава и подробна!
20.04.2020 21:21
1
Потребител#179873
Потребител#179873
Различните типове спагети имат различно време за сваряване дори “ал денте“ и затова не може да се каже, че трябва да се варят не повече от 8 мин. Същото се отнася за макароните.
Когато се варят италиански макарони или спагети не се слага в никакъв случай олио при варенето.
26.04.2017 18:05
24
2