Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с лук и мариновани чушки

Миш-маш с лук и мариновани чушки

редакция:
Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289682981
Миш-маш с лук и мариновани чушки
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Една идея по-пикантен и по-хрупкав миш-маш специално за всички почитатели на традиционната Българска кухня."

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг зелени мариновани
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • домати - 450 г
  • яйца - 7 бр.
  • лук - 2 бр.
  • сирене - 160 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките ги нарязваме на едри парчета. Лука го обелваме, измиваме и нарязваме на не много дребно. Доматите ги измиваме, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета.

В тиган с малко мазнина запържваме леко лука, след което добавяме маринованите зелени чушки. След две минути прибавяме парчетата домати, оставяме леко да си пуснат сока и добавяме прясното мляко.

Разбъркваме изчакваме няколко минути и прибавяме разбитите предварително яйца. Когато започне да се сгъстява ястието, добавяме и натрошеното предварително сирене.

Разбъркваме отново и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравей те. Много Ви благодаря за рецепта. от 40год.не съм комсомирал.
Българска кухня.едно от ястията конто обичах много е именно ваша рецепта в зимний сезон .мишмаш.с мариновани чушки.в
В Россия няма и не сё готви .погледнах в интернет и попаднах на ваша рецепта.благодарим.желая Ви ждраве.
09.03.2025 06:49