Пълнени агнешки шердени

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
30/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 743
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 7 - 8 шерденчета
  • сол
  • лук - 10 стръка зелен
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • агнешко месо - 3/4 кг
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка ситно скълцан
  • джоджен - няколко стръкчета пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките шерденчета, посолете ги, оставете да престоят така 10 минути и ги изплакнете. Накълцайте лука и го запържете в сгорещеното масло, добавете агнешкото месо на хапки, предварително посолено и запържено.

Добавете ориза и бъркайте, докато и той се запържи. Поръсете с червения пипер, разбъркайте и солейте 1 ч.ч. гореща вода. Бъркайте, докато оризът набъбне добре. Снемете съда от котлона и добавете черния пипер, магданоза и накълцания пресен джоджен.

Напълнете шерденчетата с тази смес, като загънете навътре краищата им. Подреждайте ги в тава и ги полейте с 4 с.л. мазнина и 100 мл гореща вода. Сложете да се пекат в умерено загряна фурна, като ги обръщате, за да се зачервят равномерно.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Апостолова
"Дял от стомах на преживно животно"
0
1
El padrino
El padrino
22.10.2013 13:17
Обяснете , какво е шердрнчета.Какъв е тоя български език.
2
0
Иванова
Иванова
22.01.2015 11:14
Черва. Отиваш в месарницата и ги купуваш. Казват се шердени.
0
0