Агнешки сарми

редакция:
Агнешки сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Лозовите сарми се приготвят с много любов и желание, а тези ви гарантираме, че са приготвени с много мерак"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг тлъсто (смляно)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка или една глава (по - големичка)червен лук
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • лозови листа - пресни или от буркан
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се оризът, ситно нарязаният лук, смляното агнешко месо, червеният пипер, черният пипер, нарязания копър, солта (ако не е посолено), всичко добре се омесва.

Листата, ако са пресни, се попарват за кратко, а тези от буркана се отцеждат от соления разтвор и се отделят един от друг.

Във всеки лозов лист се завива от плънката и се редят в тенджера, притискат се с тежка чиния и се заливат със сока от буркана или вода, която да покрие сърмите на два сантиметра от тях.

Варят се до готовност (оризът да е готов).

Лозовите сарми се поднасят с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: