Начин на приготвяне
Разбийте с миксер мекия маргарин със захарта, докато захарта се усвои.
Добавяте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Прибавяте ванилиите, смесеното пресято брашно с бакпулвера и накрая шоколадовите пръчици, като за тях бъркането, става с шпатула.
Сипете сместа в подмазана с маргарин тава /не по-голяма от 26 см диаметър/. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса да готовност, оставете на хладно да се охлади напълно и разрежете на желаните от вас парчета.
Направете си сиропа, като обедините всички съставки за него и след като заври, залейте охладения сладкиш равномерно.
За крем-глазурата отделете 100 мл от млякото и разтворете в него нишестето. Останалото мляко сипвате в метален съд заедно със захарта, маслото, какаото и поставете на бавен огън.
Малко преди да заври, добавяте разтвореното нишесте и бъркате енергично в една посока до сгъстяване на крема. Изсипете върху сиропирания сладкиш и равномерно разстилате.
Сиропираният сладкиш Мравуняк е готов.
Коментари