Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко с прясно зеле

Овнешко с прясно зеле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Овнешко с прясно зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Искате да е вкусно, да е с месце и да не е прекалено тежко - тогава опитайте нашето овнешко с прясно зеле"

Необходими Продукти

  • овче месо - 1 кг
  • зелка - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр. настъргани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • керевиз - 1/2 връзка
  • моркови - 2 бр. настъргани
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето и го претриваме със сол.

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената мазнина, след което добавяме олиото и задушаваме още 10-15 мин.

След това поръсваме с червен пипер и добавяме зелето. Разбъркваме добре и прибавяме настърганите домати и моркови, черния пипер, сол и нарязаните керевиз и магданоз.

Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: