Начин на приготвяне
В голяма тава пресявате брашното, сипвате маята и солта. Разбивате яйцето, млякото, в което сте изгасили содата, прясното мляко, олиото, захарта и прибавяте към брашното.
Замесвате хубаво гладко тесто, което оставяте да втаса. Нарязвате си продуктите на ситно, застилате тави с хартия за печене.
От тестото правите еднакви топки, всяка разстилате на намаслен плот, от едната страна мажете с доматеното пюре и слагате от продуктите, закривате и по краищата притискате с пръсти или с върха на малка лъжичка, за да не се отваря при печене.
Оставяте готовите закрити пици отново малко да втасат, печете ги в загрята фурна до златисто, като на края поръсвате с настърган кашкавал.
Отново запичате за кратко. Добър апетит с тези неустоими закрити пици!