Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Неустоими понички с шоколад

Неустоими понички с шоколад

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Неустоими понички с шоколад
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
11/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Другото име на тези понички е Убиец на диети!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - около 500 г
  • прясно мляко - 1 водна чаша(200 - 220 мл.)
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л
  • За пълнежа
  • бисквити - 125 г Орео
  • крема сирене - 85 г (1 пакетче)
  • шоколад - 1 и 1/2 бр.голям млечен
  • шоколад - 1 бр. голям бял
  • олио - за пържене (около 1 л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопъра сложете бисквитите и ги смесете на ситно, отделете 2 с.л. от бисквитите настрана (за поръсване), а към останалите смлени бисквити добавете крема сиренето и хубаво разбъркайте (с чопъра или с шпатула), за да се получи хомогенна смес.

Получената смес от бисквитите и сиренето заедно с парченца шоколад ще се използват за пълнеж на поничките.

Приготвяме си тестото като смесим сухите съставки (брашно, бакпулвер, сол, пудра захар), разбъркаме хубаво и след това прибавим и течните съставки (млякото, разтопено маслото и олиото (2с.л.)). От получената смес оформяме меко и не залепващо по ръцете тесто.

Откъсваме по малко от тестото, леко го оформяме и притискаме с длан и в центъра на тестото слагаме по малко от пълнежа и по едно парченце шоколад (на снимките е показано), хубаво завиваме и оформяме на топче. Така приготвяме и останалото тесто.

В не много широка тенджера слагаме да се загрее силно олиото и след като е готово пускаме внимателно топченцата да се пържат. Често разбъркваме топчетата в тенджерата, защото са доста тежки и може да залепнат на дъното на тенджерата. След като получат приятна, леко тъмна коричка ги изваждаме от олиото и ги слагаме върху кухненска хартия да се попие излишната мазнина.

Щом всички понички са готови в микровълнова или на водна баня разтопяваме (по отделно) белия и остатъка от млечния шоколад и с тях заливаме леко готовите понички. Като поничките с белия шоколад поръсваме с бисквитите, които отделихме по-рано, а поничките с млечния шоколад поръсваме с пудра захар.

Рецептата е взаимствана от сайта на София Мел!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглеждат много апетитно! До сега не съм приготвяла рецепти с Орео. Може би е време да опитам.
11.09.2016 16:33
Албена Асенова
Албена Асенова
Това ,,Орео" е голям кулинарен хит напоследък.Рецептата е много сполучлива,предполагам и вкусът е неповторим!
11.09.2016 15:45
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Супер са, Натали. Видях ги вчера и се позачудих дали да играя с тея понички, но се отказах. Твоите много добре са се получили, остават ли сурови вътре? Като видях вчера рецептата имах чувство че няма да могат да се изпържат добре от вътре
11.09.2016 15:30
1
Покажи всички подкоментари