Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета, заливат се с вода да се покрият, капва се 2-3 с.л. олио и се слагат на огъня да се варят за 15 минути.
След като се сварят се изваждат с решетъчна лъжица, а в същата вода се пускат гъбите, срязани наполовина и се варят 10 минути. И гъбите се изваждат от водата в друг съд. Не изхвърляйте засега водата.
На огъня се слага друга тенджера с чиста вода с малко сол и като кипне се пускат розичките, накъсани от броколи и се бланшират за 3-4 минути. Изваждат се с решетъчната лъжица и се пускат в съд с ледено-студена вода.
По този начин ще запазят зеления си цвят. Морковът се нарязва на резенчета и се пуска в същата вода да се вари също 3-4 минути, след което се изважда в паничка.
Всички зеленчуци се смесват, като се поръсват с 3-4 лъжици олио и се заливат с малко бульон, в който са се варили картофите. Поръсват се с пресован чесън, малко черен пипер и копър и се прехвърлят в не голяма огнеупорна тавичка.
Фурната предварително се загрява на високи градуси - 280 градуса с функция грил и вентилация.
Зеленчуците се слагат леко да се запекат във фурната за 15 минути.
Коментари