Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия с ориз и зеленчуци

Скумрия с ориз и зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Скумрия с ориз и зеленчуци1 / 2
31/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • риба - 2 средно големи скумрии
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • грах - 2 с.л. от консерва
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч. гореща
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре скумриите и ги нарежете на 4 парчета всяка.

Загрейте олиото и запържете накълцания лук в него.

Добавете ориза и подправките и бъркайте, докато и той се запържи.

Долейте 1 ч.ч. вода и оставете да поври. Добавете граха и царевицата и прехвърлете в тава. Долейте останалата вода.

Разпределете скумриите отгоре и при нужда добавете още подправки.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът добре уври.

Поднесете с малко накълцан магданоз и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: