Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия със зеленчуци на пара

Скумрия със зеленчуци на пара

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Скумрия със зеленчуци на пара
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5040 мин.
Общо
5060 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 - 3 бр. почистена
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • хималайска сол
  • зехтин - на вкус
  • копър - 1/2 вр.
  • лимони - 3 резена
  • моркови - 2 - 3 бр
  • брюкселско зеле - 1 пакет, замразено
  • картофи - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се овкусява със малко сол и лимонов сок. Слага се в тавичка на уред за готвене на пара.

Морковите и картофите се обелват и нарязват на парченца, слагат се в купа заедно с брюкселското зеле и сол на вкус.

Изсипват се в друга тавичка на уреда. Рибата се поставя на най-ниско ниво, а зеленчуците са най- отгоре.

Включва се за около 35 минути, след като приключи се сервира в чиния, посолете, ако има нужда, полива се със зехтин и се прибавя резен лимон.

Поръсва се с нарязан пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: