Начин на приготвяне
Направете маринатата за месото, като разбъркате подправките със зехтина, меда, оцета и солта.
Нарежете лука на тънки полумесеци. Хубаво оваляйте в марината една от пържолите и я поставете върху фолио.
Върху нея поставете полумесеци лук. Отгоре друга маринована пържола и после лук. Завършете с пържола.
Увийте хубаво месото във фолиото и го оставете в хладилник за няколко часа.
При готовност изпечете месото във загрята фурна във фолиото за около 1 час на 200°C.
Извадете месото от фурната и го оставете за 10 мин. Нарежете на тънки и дълги парченца. Подредете месо и лук на питката, поставете пържени картофи и нарязани домати.
При желание поръсете със сос по желание.
Увийте на дюнер питките с плънката и сервирайте.
Гръцкият Дюнер с Гироси е готов.