Начин на приготвяне
Градината изобразява селски двор, в който се виждат купа сено, полегнал дънер, таралежче и гъбка.
За таралежчетата:
Каймата се разбърква и овкусява със солта, черния пипер, лука, магданоза, хляба и едно от яйцата. Оформят се малки кюфтенца, леко заострени от едната страна, за муцунката на таралежа. За очички и носле използвайте топчета бахар или черен пипер. Вече оформените таралежчета се поставят в тава върху хартия за печене и се пекат до готовност на 180 градуса. Изпечените кюфтенца се нареждат в чинии върху листо маруля.
За руската салата:
Картофите се сваряват и обелват. Картофите, шунката, кашкавалът и киселите краставички се нарязват на дребно. Добавят се майонезата и киселото мляко и се разбърква добре. Овкусява се със сол на вкус и сока на половин лимон. От вече готовата руска салата се оформят топчета във формата на купа сено, отгоре се поръсва със ситно настърган кашкавал.
За гъбката:
Останалите 6 яйца се сваряват. Доматите се режат на половина и с помощта на клечка за зъби се прикрепят към вече сварените яйца. (За украса може да сложите няколко точици майонеза върху гъбките.)
За полегналия дънер:
Свинските пържоли се мариноват за около 30 минути в марината от зехтин, горчица, червено вино, сол и черен пипер. Пекат се на 200 градуса до готовност. Малко преди да ги извадите, сложете няколко резена пушено сирене и върнете във фурната, колкото резените да се поразмекнат върху месото. Аз сложих и по една маринована бейби царевичка, тъй като имах в наличност.
Оформянето в чинията е според Вашето въображение.