Начин на приготвяне
Всеки блат пригответе от 3 разбити яйца с 150 г захар. Добавят се 3 с.л мляко и 3 с.л олио.
Накрая се добавя пресятото брашно (130 г), бакпулвера и 15 г какао. Изпечете всеки блат в тавата на фурната.
Оставете да се охладят и ги разрежете на две, така ще получите 4 блата. Пригответе всеки крем според указанието на опаковката. Към всеки добавете съответния разтопен и охладен шоколад и разбитата сметана.
Хубаво ги разбъркайте. Поставете един блат върху подложка. Сиропирайте със захарен сироп. Намажете с бял крем и поръсете с част от малините. Покрийте с втори блат, сиропирайте и намажете с кафявия крем.
Поръсете с натрошения шоколад. Покрийте с трети блат, сиропирайте и намажете с бал крем.
Поръсете с малини и покрийте с последния блат. Измажете цялата торта с разбита сметана.
Украсете шоколадовата торта с предварително направените фигурки от фондан.
Шоколадовата торта Зеленчукова градина е готова.
Коментари