Начин на приготвяне
Тортена форма - диаметър 20 см намаслена и покрита с хартия за печене.
На водна баня се разтопява шоколадът. Сваля се от огъня и се прибавя маслото на кубчета. Разбърква се докато се стопи. Прибавя се корнфлейксът и се разбърква с ръка докато се обедини.
Сместа се изсипва в тортената форма с ринг и се притиска към основата с длани или с чаша с дебело дъно.
В купа се смесва млякото, яйцата, брашното и се разбива с телена бъркалка до получаване на палачинково тесто.
В тиган със среден размер с бучка масло се изпържват 11 бр. палачинки на умерен огън, като преди поставяне на всеки нов черпак палачинково тесто се поставя и малка бучица масло, която се разпределя навсякъде из дъното на тигана със силиконовата четка. Готовите палачинки се поставят настрана.
Желатинът се накисва в малко студена вода, за да набъбне.
В тенджера се загрява млякото, ванилията и половината захар. В купа с миксер се разбиват жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено прясно мляко.
Горещото мляко се сваля от котлона и на тънка струйка се прибавя към жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване с тел за разбиване.
Сместа се връща обратно на огън и с тел за разбиване се разбърква за още около 10 минути докато се сгъсти или започне да се оставят следи в крема. Сваля се от огъня, охлажда се за около 10 минути и се прибавя желатина при непрекъснато разбъркване докато се стопи. Покрива се плътно с фолио и се охлажда напълно.
Сглобяване на палачинковата торта: Една палачинка се поставя в тортената форма върху основата на корнфлейкса. Залива се с крем и се покрива с друга палачинка и т.н. като се завършва с палачинка. Тортата се оставя в хладилник за около 2 часа.
Поръсва се леко с пудра захар.
Тортата Палачинково Гато е готова.