Начин на приготвяне
Разбивам жълтъците и захарта с миксер. Отделно бия белтъците на сняг. На водна баня разтопявам шоколада и маслото, след което оставям на страна да се охлади.
В дълбока купа сипвам брашното, бакпулвера и орехите /бадемите/. Върху тях изсипвам разбитите яйца и ромовата есенция. Бавно и на порции добавям сместа от шоколад и масло към яйчената смес, като разбърквам добре с шпатула, задължително в една посока.
Изсипвам във форма за мъфини. Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 25-30 мин. Тестото не трябва да се изпича прекалено. Вътрешността му трябва да остане мека и мокра.
Можете да проверите готовността на кексчетата с клечка. Може да се украси с разтопен шоколад, а аз сервирам с пияна вишна.
Да ви е влюбено и сладко!