Начин на приготвяне
Първо залейте желатина с 20-30 мл студена вода и оставете да набъбне за 5-6 минути. През това време загрейте на огъня сока от вишна. Затоплете желатина на водна баня да се втечни и го смесете със сока.
Сипете по 4 с.л. във всяка чаша от вишневия сок. Подредете чашите в хладилник. Подпрете ги на нещо в хладилника така, че да застанат с наклон.
Разбийте яйцата с вилица и прибавяйте по малко брашно и постепенно по малко мляко, докато се поеме брашното. Разредете с още мляко, а останалото сложете на огъня. Прибавете захарта и разбърквайте, докато се сгорещи.
Когато захарта се разтопи, сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане, докато получите гладък крем. Прибавете ванилия и краве масло в крема, докато е още горещ. Отново бъркайте да се разтопи маслото.
Разпределете млечния крем в чашите, още топъл, но да не е горещ.
Червеният крем леко се затопля и към белия се стичат струйки. Допълнете с крем чашите, а накрая залейте с още малко червен сок.
Можете да украсите с желирани ягоди, потопени предварително в червения сок. Поднесете крема студен.