Начин на приготвяне
Намазваме кексовата форма с олио и поръсваме с брашно. В купа разбиваме с миксер яйцата, захарта, маслото, брашното с бакпулвера и ванилията и накрая добавяме и прясното мляко.
Изливаме 1/3 от сместа във формата, а останалата част смесваме с какао и също изливаме в кексовата форма. Печем на 160 градуса до готовност. Като изстине го прехвърляме в подходящ поднос.
Шоколада натрошаваме на парченца, слагаме го в купичка с 1 с.л. прясно мляко и го разтопяваме на микровълновата. Заливаме кекса с така получения течен шоколад.
Можете да украсите готовия кекс със сезонни плодове.
Ако и ти обичаш да похапваш кекс, опитай и другите ни предложения за пухкав домашен кекс, а именно кекс с ябълки или бананов кекс.