Начин на приготвяне
Обезкостяваме бутчето и го разрязваме с нож през средата, като не срязваме докрай. Начукваме го много добре, посоляваме го и го наръсваме с подправките.
В единия край нареждаме нарязаното на колелца сирене и нарязаните гъби. Върху тях слагаме нарязаното масло и горчицата и завиваме на руло, което завързваме добре с конец.
Правим тестото като смесим добре продуктите. Разстиламе добре тестото и върху него слагаме агнешкото руло. Завиваме добре рулото в тестото и го слагаме в тавичка. Доливаме 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна за около 3 часа.
Когато го извадим веднага го напръскваме с вода и го завиваме с кърпа. След около 20 минути поставяме рулото в продълговата чиния и го нарязваме на филийки.