Агнешко руло с гъби

Агнешко руло с гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"На агнешко не отказваме, особено ако е приготвено толкова майсторски"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 агнешка плешка
  • гъби - 200 г
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 60 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме от ребрата месото от плешката. Получава се правоъгълен лист с еднаква дебелина на месото.

Получения правоъгълник овкусяваме с направената смес от зехтина и подправките.

Почистваме гъбите, измиваме ги, нарязваме на едро. Прибавяме ги в тигана и в продължение на 10-15 ги задушаваме в собствения им сос.

След като водата е изчезнала добавяме маслото и солта на вкус. Пържим за няколко минути, за да поемат маслото. Вадим от тигана и оставяме на страна да изстинат.

Вземаме овкусеното месо и го слагаме върху намаслено фолио, като отгоре равномерно разпределяме гъбите.

Навиваме месото на руло. Оформеното руло завиваме във фолиото и слагаме в тава. Добавяме и една чаена чаша вода както и една чаена чаша бяло вино.

Печем на умерена фурна за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: