Начин на приготвяне
Отделяме от ребрата месото от плешката. Получава се правоъгълен лист с еднаква дебелина на месото.
Получения правоъгълник овкусяваме с направената смес от зехтина и подправките.
Почистваме гъбите, измиваме ги, нарязваме на едро. Прибавяме ги в тигана и в продължение на 10-15 ги задушаваме в собствения им сос.
След като водата е изчезнала добавяме маслото и солта на вкус. Пържим за няколко минути, за да поемат маслото. Вадим от тигана и оставяме на страна да изстинат.
Вземаме овкусеното месо и го слагаме върху намаслено фолио, като отгоре равномерно разпределяме гъбите.
Навиваме месото на руло. Оформеното руло завиваме във фолиото и слагаме в тава. Добавяме и една чаена чаша вода както и една чаена чаша бяло вино.
Печем на умерена фурна за около 1 час.