Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Задушени пържоли от говеждо месо по Болярски

Задушени пържоли от говеждо месо по Болярски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Задушени пържоли от говеждо месо по Болярски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не ви трябва титла, за да опитате тези великолепни пържоли - нож, вилица и мерак са достатъчни"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг най - добре да е бонфиле
  • сланина - 100 г солена
  • масло - 1/2 пакетче топено
  • олио - 5 - 6 с.л
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • телешки бульон - 3 ч.ч. от кубче
  • лимонов сок
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го начукваме много добре. Всяка пържола я изпържваме от двете страни до готовност и я намазваме с горчица.

Готовите пържоли подреждаме в тенджера и ги заливаме с виното, бульона с разбитото в него брашно и подправките. Задушаваме ястието на тих огън за около 60 минути или докато сосът се сгъсти.

Поднасяме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: