Мляко с грис, гарнирано с желе от дюли

PetiaPetia
Новак
16
46
58
29
21/02/2017
"Един ароматен десерт, който определено е в топ 5 на най-любимите ни леки десерти "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • грис - 250 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - около 200 г /или на вкус/
  • желе от дюли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме прясното мляко, като добавяме и захарта. Бъркаме докато се разтвори напълно, след което добавяме гриса.

За да не стане на бучки гриса внимателно го сипваме към млякото на тънка струйка, като постоянно бъркаме. Когато прибавим цялото количество грис, бъркаме до неговото сгъстяване, след което го сваляме от котлона.

Предварително нагласяме формичките или чашките, в които ще го разсипваме. Преди разсипването на гриса, всяка една формичка изплакваме или намокряме със студена вода. Това се прави, ако решим да обръщаме формичката в чинийка, за да не залепва.

Върху разпределеният във формичките грис сипваме по 1 супена лъжица желе от дюли. Може да се използва и друго желе или сладко, но ние харесваме от дюлите, защото е ароматно и предава много приятен вкус на гриса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар